Szeretnénk felhívni a figyelmed a rendeltetésszerinti használatra az ékszerek minőségének megőrzése érdekében.

Az ásványékszerekkel kiemelt figyelemmel kell bánni a kézi csomózási technika, valamint az ásványkövek különleges tulajdonságai miatt.

Ékszerdobozban, vagy a tasakjában érdemes tárolni őket, hogy a szépségüket megőrizzék.

Ütéstől, külső behatásoktól, vegyszerektől, kémiai anyagoktól, parfümtől, uszodavíztől, mosószerektől, testápolóktól óvni kell őket. Fürdés és zuhanyzás előtt mindig el kell távolítani őket.

A zsinóros karkötők felvételénél gondosan ügyelj arra, hogy a zsinórok húzásával nehogy túl nagy erőt fejts ki a gyöngyök és medálok felszínére, széleire, mert eldeformálódhatnak.

A medálok és ékszeralkatrészek bevonata idővel kophat, illetve ha folyamatos dörzsölésnek, karcolásnak van kitéve, ezért tanácsos odafigyelni, hogy a bevonatos medálok és alkatrészek ne érintkezzenek szorosan más ékszerrel, órával, valamint javasoljuk, hogy időszakosan polírozd át őket. A nagy terhelésnek kitett ásványok kophatnak, elveszthetik eredeti formájukat.

A malák bojtjait semmiképpen se érje víz, ne próbáld meg kifésülni.

Tisztításukra és feltöltésükre legalkalmasabb a telihold és a nap fénye (a nappal óvatosan kell bánni, ne tűző napra tegyük, s néhány ásványt nem szabad napoztatni), gyújthatsz mellette füstölőt, de közvetlen láng és hő ne érje.