Akvamarin, március hónap születésköve

Az akvamarin az az ásvány, amely mindenkit elvarázsol gyönyörű halvány, vagy áttetsző türkizszínben pompázó színével. Már a neve alapján is misztikus jelentést tulajdonítunk neki. Ha ellenállhatatlan vonzást érzünk a közelében, biztosak lehetünk benne, hogy jótékony hatására szükségünk van.

Stresszoldás, méregtelenítés, belső béke, önbizalom, önkifejezés, tiszta kommunikáció, érzelmek szimbóluma, bátorság, amelyek leginkább jellemzik. De mit is jelentenek ezek a szavak, mik azok a születéskövek, s hogyan alkalmazhatod az akvamarin hatásait a hétköznapokban, megtudhatod cikkünkből.

akvamarin

Mik azok a születéskövek?

Elsőként ejtsünk szót a születéskövekről. Nem csupán horoszkóp alapján, hanem születési hónaphoz kapcsolódóan is választhatunk magunk számára ásványt. Hogy melyik hónaphoz melyik kő tartozik, 1912-re nyúlik vissza, ugyanis ennek listáját ebben az évben hagyta jóvá az Amerikai Ékszerészek Szövetsége. Úgy tartják, ha a hozzád illő ásványt választod a születési hónapod alapján, akkor fejti ki leginkább pozitív erejét. Március, az első friss, tavaszi hónap, mely szülötteinek ásványa eszerint az akvamarin és a vérkő.

akvamarin

Az akvamarin jelentése és származása

Az akvamarin a nevét a tengervízről kapta, a szó latin eredetű, az „akva” jelentése víz, a „marin” jelentése pedig: tengerből való. A tenger istennői kövének is hívták. Főképp Brazíliában bányásszák, de megtalálható Nigériában, Madagaszkáron, Zambiában, Pakisztánban és Indiában is. A berillek csoportjába tartozó drágakő. Ősi legendák szerint hordozóját gazdaggá és boldoggá teszi, illetve a hajósok régen talizmánként hordták magukkal, hogy megvédje őket a fulladástól. Jelenleg is a tengeri utazások védelmezőjének tartják.

Lelki, fizikai és spirituális tulajdonságai

Segít a stressz oldásában, nyitottá tesz, fizikai szinten támogat. És kitűnő társad a spirituális utadon.

Miért tartják az érzelmek és érzések szimbólumának?

Hidat képez a szív és a torok csakra között. Megkönnyíti érzelmeink befogadását és kimondását.

Lelki egyensúly – Bátorság – Belső béke

A víz elemhez kötődő kő, ezáltal szorosan kapcsolatban áll az érzelmekkel, az élet vízével. Tisztító hatású ásvány, finom energiái elmossák az érzelmi feszültségeket, és a bánatot.

Kiválóan alkalmas meditációhoz, kezünkben tartva segíteni fog, hogy elengedjük a lelkünk mélyén rejlő negatív érzelmeket, megnyugtatja az elmét.

Eloszlatja a stresszt, félelmet és kétségbeesést. Ha egy percre sikerül megállnunk és elengednünk félelmeinket, nyugodtabb és tisztább elmével folytathatjuk utunkat. Az akvamarin segít azt is megérteni, mit érzünk, valamint elősegíti a kommunikációt és segít hangot adni önnön igazunknak, miáltal jobban szem előtt tarthatjuk a végső célt, és sikeresebben tudjuk lezárni a múltat.

Melyik csakra köve az akvamarin?

Torokcsakra: Elsősorban a torokcsakra köveként ismert, amely azt jelenti, hogy hatással van az önkifejezésre, a kommunikációra, s minden torokkal kapcsolatos betegségre, valamint bátorságot és önbizalmat ad nekünk.

Szívcsakra: Viszont kapcsolatban áll a szívcsakrával is, úgynevezett hidat képez a szív- és a torokcsakra közt, hogy kimondhasd, ami a szívedet nyomja.

Spirituális egyensúlyt teremt a két csakra között, amelynek következtében nyugodt lelkiállapotban tudjuk kifejezni véleményünket. Megnyitja az önkifejezés csatornáját, így könnyebb beszélnünk az érzéseinkről. Csillapítja, megnyugtatja, egyensúlyba hozza a torok- és szívcsakra energiaközpontját. A harmadikszem csakrára, a homlokunkra helyezve növelheti a szabadság és a táguló tudat érzetét, ezért a szív és tudat megnyitójának is nevezik.

Az akvamarin testi hatásai

  • Lehűti a testet, ezért pozitív hatással van a testi gyulladásokra, a felfokozott érzelmekre
  • Jótékony hatással van a torok megbetegedéseire, a légúti panaszokra, tisztítja a légutakat
  • Illetve az allergiás megbetegedésekre, pajzsmirigy problémákra pozitív hatású

Miben támogat téged a gyakorlatban és a hétköznapokban?

  • Ha nagyközönség előtt lámpalázas vagy, vagy prezentációt kell tartanod, vidd magaddal, s fellendíti a kommunikációs energiákat 
  • Önbizalmat, bátorságot ad az élet számos területén
  • Viseld tengeri utazásaid alkalmával
  • Kiváló meditációs kő

Ha érzed, hogy megszólított, születési hónaptól függetlenül is lehet tökéletesen hozzád illő ásványod, hiszen tulajdonságai alapján a megoldandó problémáid, szándékaid, s céljaidnak megfelelően választod ki őt, vagy választ ő ki téged.

Az akvamarint viselheted nyakláncént, karkötőként vagy válassz egy marokkövet, amit talizmánként bárhova magaddal vihetsz.

További információkért kövess minket a Facebook-on! Amennyiben segítségre van szükséged, vedd fel velünk a kapcsolatot.