Ásványok, mint a testi-lelki- szellemi egészség alappillérei!

Bizonyára te is érezted már, amikor kezedben fogsz egy ásványt, vagy viselsz egy ásványkarkötőt, hogy kiegyensúlyozottabb, elfogadóbb vagy, jobban érzed magad a bőrödben.

Az ásványok bizonyítottan hatásosak élethelyzetek erősítésére, egyes problémák megoldásában pozitív rezgéseiknek köszönhetően. Bejegyzésünkből megtudod, mi áll a mai kristálygyógyítás hátterében, illetve energiájuk és rezgésük által milyen területeken lehetnek segítségedre.

ásványok az önismeret útján

Az ásványok története röviden

Az ásványok és kristályok története és használata évezredekre nyúlik vissza. Különleges jelentőséggel bírtak a különböző kultúrák és ősi civilizációk életében, előszeretettel használták őket rituális tárgyként, illetve védelmi eszközként, de viselésük ékszerként, védő és támogató amulettként, valamint hatalmi jelképként is rendkívül elterjedt volt. Mágikus erőt tulajdonítottak nekik, varázslásokhoz használták őket, és gyógyító szerepükről minden civilizáció történelmében olvashatunk.

Az ásványok gyógyhatásai a mai, modern világban

Manapság sincs ez másképp, testi-lelki problémák esetén fordulunk hozzájuk, s bízunk abban, hogy megoldásra lelünk, vagy legalábbis elindulunk azon az úton, amely könnyebbséget hoz számunkra. Területek, amelyek előkelő helyen állnak az ásványok gyógyhatásainak tekintetében:

 • önismeret, önfejlődés, önmegvalósítás, önszeretet
 • stresszkezelés, szorongás
 • családi, párkapcsolati problémák
 • nőiesség, önbecsülés
 • védelem, stabilitás, egyensúly megtalálása
 • nehéz életszakasz
 • fájdalmak, betegségek
 • célok meghatározása és elérése
 • negatív energiák távoltartása, pozitív energiák bevonzása

A kristálygyógyászat és a csakrák

A holisztikus szemléletű kristálygyógyítás hátterében a 7 csakra energiarendszer áll, figyelembe véve színüket, alakjukat és hagyományos felhasználásukat. A kristályok kiválasztása színük és energetikai tulajdonságaikat tekintve történik, a csakrák energiájához fűződő kapcsolatuk által kerülnek kiválasztásra.

Hogy melyik csakrához melyik kő tartozik, illetve melyik csakra melyik területért felelős, részletesebben itt olvashatsz.

Hogyan történik maga a gyógyítás?

Kristályterápia alkalmával a kristálygyógyító a kezelendő személy testére, illetve teste köré bizonyos alakzatban köveket helyez, ezáltal egy kristályenergia-mátrix jön létre, amely védelmet nyújt az aurájának, ezáltal elősegíti a gyógyulását, a testi-lelki egyensúly és jóllét helyreállítását. A gyógyítandó területnek megfelelő ásvány kiválasztásával képes a különböző blokkok oldására, az egyensúly kibillenések kezelésére, s az energiaáramlás helyes működésének helyreállítására.

Testi-lelki-szellemi síkon történő hatásuk a kristályszerkezetüknek és ásványianyag tartalmuknak köszönhetően együttesen érvényes. Rezgéseikkel képeseket az adott problémás terület megfelelő rezgési állapotának visszaállítására, s szabályozzák a szervezetünk belső energiaáramlását és öngyógyító mechanizmusait.

5 tipp, hogyan alkalmazd hétköznapjaid folyamán saját magadon a kristályokkal történő gyógyítást.

Ahhoz, hogy a jótékony hatásukat Te is megtapasztalhasd, a megfelelő energiaáramlás érdekében érdemes a követ a hétköznapokon is magadon viselned, vagy magadnál hordanod.

Ha bizonytalan vagy, melyik ásványkőre lenne szükséged, itt az alábbi ebookban megismerheted a számodra leginkább jótékony hatású köveket, melyeket érdemes beszerezned, s melyek azok, amelyek védelmet nyújthatnak a negatív gondolatokkal és energiákkal szemben akár ékszerként, a lakásban, vagy akár a munkahelyeden.

Milyen módon alkalmazhatod az ásványokat?

 1. Viseld ékszerként: bőröddel érintkezve akár csuklódon, akár a nyakadban hordva fejtik ki áldásos hatásukat. Ásványkarkötők, nyakláncok, malák, talizmánok, mind-mind szépséges módjai annak, hogy megtapasztald jótékony hatásukat, s erősítsenek a hétköznapokon. Attól függően, melyik ékszer áll hozzád közelebb.
 2. Hordd magadnál marokkőként: Kézben tartva alkalmas arra, hogy a rezgéseiket a bőrünkön keresztül érzékeljük. Ha zsebben, szütyőben tartjuk őket, hasonló eredményt érhetünk el, de legerősebben a bőrrel érintkezve fejtik ki hatásukat. Bizonyos alakzatba rendezve őket, úgynevezett erőteret hozhatunk létre, amelyben végezhetjük tevékenységeinket, valamint csakráinkra helyezve őket szintén elérhető a kívánt hatás.

Kezdőszettünk kiváló segítséget nyújt az ásványokkal történő ismerkedés során.

 1. Meditálj: attól függően, hogyan kényelmes számodra, ékszerként, marokkőként, magad mellé téve végezheted meditációs gyakorlataidat.
 2. Helyezd el a lakásod különböző tereiben, helyein: akár íróasztalodon, a konyhaasztalon, éjjeliszekrényen, bárhol, ahol a közeledben lehet, s szükséges a támogató ereje. Nem csupán a marokkövek, hanem a kristálycsúcsok is káprázatos, hasznos kiegészítői lehetnek életednek. Megtekintem a kristálycsúcsokat.
 1. Használd elixírként: Kis időre helyezd őket vízbe, a víz átveszi a rezgéseikből származó információkat, ezáltal az így kapott elixír megőrzi az ásvány jótékony hatását.

Bármelyik módot is választod, biztos lehetsz benne, hogy érezni fogod az ásványok támogató erejét, s megtalálod a számodra legmegfelelőbb megoldást. Indulj el az úton, tégy a testi és mentális egészségedért, hogy a jóllét, energia és egyensúly járja át hétköznapjaidat.

Fontos azonban tudni, hogy a kristályterápia természetes, holisztikus gyógymódnak tekinthető, s bár számos kutatás bizonyítja jótékony hatását, semmiféle orvosi kezelés nem helyettesíthető általa, csupán kiegészítő eljárásként alkalmazható.

További információkért kövess minket a Facebook-on! Amennyiben kérdésed adódna, írj nekünk bátran.